Köszönjük vendégeinknek, ha megosztják velünk élményeiket!
Kérjük, írják meg a házban található vendégkönyvünkbe, vagy emailben,
hogy milyen élményeket gyűjtöttek az Őrségben, hogyan érezték magukat.
Örömmel várjuk az Őrségben készült fotóikat is."Fantasztikus itt minden! Ebben a házikóban 200 évet mentem vissza az időben képzeletben.
Sosem láttam még ilyen boronafalas, zsúptetős házat, s mennyi érdekes régi tárgy van a konyhában!
Most jártam először az Őrségben, s megfogott annak szépsége. Nagyon jól éreztük magunkat
a szentgotthárdi élményfürdőben és Szlovéniába is átrobogóztunk az Őriszentpéteren bérelt
kis motorokkal. Köszönjük a vidéknek és a házikónak ezeket a szép élményeket!"
L.Imre"Csodálatos hétvégét töltöttünk ebben a Mesebeli Házikóban. A gyönyörűséges táj,
a meghitt nyugalom és a vidékiek kedvessége teljes kikapcsolódást jelentett számunkra.
Kirándultunk a Pityerszeri falumúzeumba, jártunk a Hársas- és a Vadása-tónál, az Árpád-kori
templomnál... Varázslatos volt minden.
A Tökfesztivál és a Természetesen Őrség felejthetetlen élmény volt.
Álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ez egy ilyen nagyszabású, ennyi embert vonzó,
ennyire igényes rendezvény. Csodás műsorok voltak és az a kirakodóvásár
a sok-sok népművésszel, bio- és saját készítésű termékekkel-ízekkel...
Először jártunk az Őrségben, de teljesen rabul ejtett minket,
menthetetlenül beleszerettünk. Reméljük, minél előbb visszatérhetünk ide."
Köszönettel: S. Ilona és Lilla

Íme néhány az Őrségben készült fotóinkból:4 csodálatos nap az Őrségben

Csodálatos 4 napot töltöttünk el a Zsúpfedeles házikóban.
Leírhatatlanul szép volt és családom nem győzte élvezni a tájat, az emberek kedvességét.
Mónika egy jó, gondoskodó tündér.
Köszönettel, Csaba
"Nagyon jól éreztük magunkat a házikóban! A csend és a nyugalom ami körülvett minket, teljesen kikapcsolt bennünket. A környékbeliek nagyon kedvesek és segítőkészek. Itt ettük a világ legjobb rétesét Csörgőszeren! ... Köszönjük a házikónak és az Őrségnek a szép élményeket!"
G.Judit és K.Benedek"Mi is nagyon jól éreztük magunkat ebben az aranyos kis házikóban. Érdekes volt egy kicsit belekóstólni eleink életébe. A táj gyönyörűséges, az emberek nagyon kedvesek. Külön köszönet a háziaknak az Őrségről szóló részletes leírásért, amiből nagyon sok hasznos dolgot megtanulhattunk és a programjaink megtervezésében is segítséget nyújtott. Mi is megkerestük Csótár Rezső bácsit Szentgyörgyvölgyben és nagyon kedves fogadtatásban volt részünk. A gyerekekkel türelmesen foglalkozott, velünk kedélyesen beszélgetettt (a pálinkája is nagyon finom!)
Fájó szívvel indulunk haza, bár biztosak vagyunk benne, hogy hamarosan visszajövünk!!"
H. Tamás, Rebeka, Kata, Dani, Emili, S. Mónika"Hétvégére jöttünk, teli tervekkel. Megterveztük, hogy bejárjuk a környék összes tanösvényét, meglátogatjuk a templomokat és haranglábakat, a néprajzi múzeumot, stb., stb.,stb. Tervünket totálisan megváltoztatta a Zsúpfedeles Házikó varázsa. Szinte nem mozdultunk sehova, de két és fél nap alatt belaktuk a házat, élveztük a csendet, a nyugalmat és azt az életformát amit az ittlét idevarázsolt: ....ültünk a teraszon és hallgattuk a csendet, sétákat tettünk a környéken és megállapítottuk: a mi itteni otthonunknál nincs szebb a környéken sehol. Köszönjük."
L.Tamásék"Köszönjük szépen ezt a romantikus éjszakát amit a házikóban tölthettünk! Csodálatos a környék, a természet és az itt élők közvetlensége, vendégszeretete! (a mézespálinka is fincsi)"
LehelékSzép napokat töltöttünk a Zsúpfedeles Házikóban. Számunkra egyenlő volt ez a hely a szabadsággal és a nyugalommal. Jókat aludtunk, reggelente a tornácról őzet, fácánt, énekes madarakat csodálhattunk. Bejártuk a környéket gyalog, kerékpárral, autóval. Esténként szabadtűzön készítettünk vacsorát, a kerti kiülőben petróleum lámpa fénye mellett vacsoráztunk, jókat beszélgettünk, de néha csak hallgattuk a hihetetlen csendet. Gyönyörű ez a vidék, az erdők, tavak, műemlékek. Rengeteg fényképet készítettünk és ha visszanézzük őket, életünk egyik legszebb hetét fogják felidézni."
Tünde, Laci, Nándi"Jó volt egy kellemes hétvégét eltölteni ebben a varázslatos élő skanzenben. A táj és az Őrség gyönyörű, s ez az a hely ahová visszatérünk még. Köszönjük a vendéglátók kedvességét és a szíves fogadtatást."
Edit és Gyuri"Kedves Vendéglátók! Kanadában élő lányommal és vejemmel töltöttünk itt két elragadóan kedves napot. Bár messze voltunk a város megszokott zajától, a nyüzsgő élettől, az egyáltalán nem hiányzott. Kellemes, szép otthon ez a házikó az útonlevőnek. Igaz, hogy csak átmeneti, de emlékezetes. Köszönet a figyelmes, korrekt ellátásért."
T.Gizella, Erika V."Nagyon szép, tartalmas hétvégét töltöttünk itt. Gyönyörű a környezet, a táj, az Őrség szelídsége. Különösen tetszett a hagyományosan megőrzött és berendezett Zsúpfedeles Házikó. Talán huzamosabban is lehetne élni ilyen körülmények között. Szívesen visszajövünk máskor is."
P.Magor és B.ZsuzsannaNagyon kellemes három napot töltöttünk az Őrségben. Zuhogó esőben indultunk otthonról, itt azonban csodaszép napsütéses idő volt végig. Sokat bicikliztünk: voltunk Pityerszeren a Falumúzeumban, Őriszentpéteren, megnéztük a pankaszi haranglábat és még visszaindulás előtt ellátogattunk a Ferenc Portára. Köszönjük a programfüzetet, hasznos volt! A gyerekek is nagyon élvezték a friss levegőt és a nagy kertet. Köszönjük a kedves vendéglátást!
B.O., Zsófi és a gyerekekKedves Ágnes!

Jó volt Önöknél.
Örültem annak, amikor Önnel beszéltem telefonon, a gördülékeny foglalásnak, gyorsaságnak. A ház is nagyon aranyos. Komfortos, kellemes, csöndes és tiszta, nyugalmat adó, harmóniát sugárzó. A környék is az. Mónika, a gondnok úgyszintén bájos, figyelmes, gondoskodó, de nem tolakodó teremtés. Mindenre vigyáztunk, kárt nem okoztunk.
Nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük!
A legjobbakat kívánva, maradok tiszteletteljes üdvözlettel:
G. V."Ez a két nap arra volt elég, hogy tudjuk, ide vissza kell jönnünk. A szemet gyönyörködtető határtalan táj, a selymes fű, a titokzatos tóka, a reggeli fényekben felbukkanó szomszéd kakaska a két tyúkocskával, a ház ezer meg ezer emléke belénk vésődött, visszük magunkkal haza.... És visszavágyunk. Köszönet a minden zugból felénk mosolygó gondoskodásért és szeretetért."
P. Zoltán és felesége"Tele várakozással indultunk a fővárosból egyhetes utunkra. Nagyon jól éreztük magunkat, szinte megállt az idő és dédszüleink idejébe mentünk vissza. A házikó nagyon szép, a konyhában sok régi érdekes berendezési és használati tárgy van, szívesen elidőztünk benne.
A helybéliek nagyon kedvesek, segítőkészséget tapasztaltunk mindenhol. Kóstolhattunk házi készítésű finomságokat, amelyeknek ízei felejthetetlenek. Különböző programokat tudtunk szervezni a házban található ajánlások segítségével (múzeumok látogatása, gyalog- és kerékpáros túrák, élményfürdő..).
Lenyűgöző a táj érintetlen szépsége, a csend és a nyugalom. ...."
Cs. Krisztina és S. TamásNagyon jól éreztük magunkat az Őrségben. Nagyokat kirándultunk és a húsvétváró programok is nagyszerűek voltak. Még a szekerezést is sikerült kipróbálnunk.
Most voltam először az Őrségben, de még sokszor szeretnénk menni, mert rengeteg kirándulási lehetőség van ott. Gyönyörű a táj, kedvesek az emberek. Szóval mindenképp tervezünk menni még az Őrségbe a jövőben.
A házikó gyönyörű! Bár meglepődtünk megérkezéskor, hogy minden helyiség teljesen külön bejárattal rendelkezik, köztük a fürdőszoba is. De ezen hamar túlléptünk, sőt már élveztük is ezt a megoldást.
Első este jó meleg fogadott bennünket a Házikóban, ami nagyon jól esett, mivel sajnos elég későn érkeztünk meg!
A reggeliket a kertben fogyasztottuk el, ez is igazán kellemes volt. Élveztük a természetet, a madarakat, a Házikó látványát.
A Házikó berendezése igazán különleges! Igyekeztünk vigyázni mindenre és úgy otthagyni a Házikót, ahogy megkaptuk. Nagyon rossz volt eljönni, mert szívesen maradtunk volna még.
Remélem hamarosan újra birtokba vehetjük a Házikót, hogy további szép élményekkel gazdagodjunk az Őrségben!
Köszönettel: IldikóSzép hétvégét töltöttünk az Őrségben. A vidék lenyűgöző békéje, a helyi étel-különlegességek és látnivalók, valamint a Házikó múltat idéző hangulata emlékezetessé varázsolta kirándulásunkat. Amennyiben lehetőségünk lesz rá, ősszel hosszabb tartózkodásra és túrára ismét felkeressük az Őrséget és a Házikót.
Sz. Péter, Ákos és CsongorKedves Ágnes!
Nagyon jól éreztük magunkat! A házikó igazán mesébe illő, s a környezete is csodálatos. Sokat bicikliztünk és még a megeredő záporokat is sikerült elkerülni. Azt már látjuk, hogy 3 nap kevés az Őrség felfedezésére, így reméljük visszatérhetünk még!
Üdvözlettel: B. AndrásFantasztikusan éreztük magunkat. Nagyon szép a hely és a szállás is az elképzelésemnek megfelelő, s még az idő is ragyogó volt! Minden bizonnyal vissza fogok még térni ide, gyönyörű a hely!
N. IstvánNagyon jól éreztük magunkat. A környék csodálatos, a ház pedig egy igazi élmény volt. Még biztosan ellátogatunk máskor is
B.DóraNagyon jól éreztük magunkat, a szállás remek volt. Hogy minden tökéletes legyen, még az időjárás is nagyon jó volt.... Sokfelé jártunk, minden napra jutott valami: Pityerszer (gyalog), Nagyrákoson a Völgyhídi Vásár (kerékpárral), Kétvölgy, Zalaegerszeg, Szentgotthárd, Háros-tó, Güssing (kocsival). Sok szépet láttunk, az emberek nagyon kedvesek mindenfelé.
AndreaA fránya időjárás ellenére jól éreztük magunkat, néztünk tökmagolajütést, voltunk fazekaskodni, átruccantunk Ausztriába és Szlovéniába, illetve sokat sétáltunk az erdőkbe is. A ház nagyon tetszett, reméljük eljutunk még ide.
G. LászlóNagyon jól éreztük magunkat! Szalafőt felfedeztük, 8 km-t túráztunk a gyerekekkel, kétszer fürödtünk Szentgotthárdon, Őriszentpéteren fazekasnál voltunk, tourinform irodában gyűjtöttünk ismerőseinknek ajánlatokat!
Lné AnitaKedves Ágnes! Nagyon jól éreztük magunkat, kb. 100 km-t kerékpároztunk a környéken és Szlovéniában, úgyhogy a tüdőnk rendesen kitisztult. A szállás mindenkinek nagyon tetszett, de különösen nekem, mert 17 éve járok az Őrségbe, de még nem aludtam ilyen eredeti házikóban. Szeretnék ide visszatérni, mert itt nagyon jól feltöltődtem! Szeptemberre tervezek még egy kirándulást, remélem összejön. Addig is üdvözlöm és minden jót kívánok:
H.IstvánNagyon tetszett minden, a csend az döbbenetes, már-már harapni lehetett. Este szürkületkor kb. 6 szarvas eszegetett a házikótól 100 méterre a körtike fa alatt. Röviden: más világ. Az emberek is mások, a virágos rét, az a sokféle pillangó, szóval minden. Az 500 éves tölgyfát javaslom mindenkinek, hogy simogassa meg, s érezni fog valamit!
B. Lajos és családjaNagyon jól éreztük magunkat, gyönyörű az Őrség, egy pici ékszerdoboz Magyarországon. Máskor is megyünk és biztosan nem 3 napra fogjuk utunkat tervezni.
A házikó tüneményes, a hozzá tartozó porta is mesébe illő. Este többször is végighallgattuk a tornácról a vaddisznók lakmározását, a sünik lomotolását a fűben. A táj annyival magával ragadott minket, hogy inkább kerékpártúrákat szerveztünk, mint szervezett programokat, bár természetesen voltunk Pityerszeren a skanzenben és Magyarföldön is a Pajta Színházban. A szomszédok tökmagolaját még mindig eszegetjük esténként és ilyenkor úgy érezzük, hogy picit visszamentünk az Őrségbe egy vacsora erejéig (megjegyzem, hogy a bolti meg sem közelíti ezt a tökmagolajat).
EszterNagyon jól éreztük magunkat. Már régen ilyen házikóra vágytunk, ahol egy picit belekóstolhatunk a falusi életbe. Pici ablakaival, nádfedelével rögtön megtetszett a ház, nem beszélve a fagerendákról, a berendezésről. Már többször jártunk az Őrségben, de most éreztük magunkat legközelebb a természethez. Az idő is csodálatos volt. Remélem még visszatérünk.
ViktorNagyon jól éreztük magunkat a házban. ...
A környék nagyon szép, kirándultunk, sétáltunk. Nagyon pozitív a környék nyitottsága, szabadsága. Értem ezalatt pl. a kerítés nélküli portákat, a vendégek felé közvetített feltétlen bizalmat...
A Tökfesztivál programjait érintettük. Pityerszeren, illetve Őriszentpéteren sétálgattunk, de inkább a pihenés és a barátainkkal való kommunikáció, illetve kikapcsolódás volt a fő célunk.
Nagyon szeretünk vadakat lesni, a Vértesben ezt rendszeresen megtesszük. Júliusban töltöttünk pár napot Őriszentpéteren, és a nyári 30 fokos hőség ellenére is nagyon sok őzt és szarvast láttunk. Most kimondottan készültünk a vadmegfigyelésre,... egy róka és egy őz került csak szemünk elé.
Összességében nagyon jól telt el az a rövid kis idő, amit eltöltöttünk az Őrségben. Visszatérést mindenképpen tervezünk, mivel családunk más tagjai is szeretnék a környéket megismerni :-)
Cs. AnnaNem régen négy feledhetetlen napot töltöttünk Önöknél! Férjemtől kaptam születésnapomra ezt az ajándékot meglepetés gyanánt. Már mikor a fotókat megláttam, nagyon megörültem: a barátságos házikó, a nagy kert, az a végtelen szabadság. És ami e képeken látszott - valósággá vált! Hamar berendezkedtünk, nagyon jó meleg volt bent, a kutyák önfeledten élvezték a szabadságot, és a tókába is csak párszor mentek bele. Jó volt reggelente kint enni a padokon, este kiülni a tornácra egy pohár jó bor mellett nézni, ahogy változnak a fények.Napközben több órás napon való olvasás és szunyókálást követően bejártuk a környéket, és természetesen nem hagytuk ki a szomszédban a tökmag-ütést sem.
Jó szívvel gondolunk vissza arra a pár napra - mintha 2 hetet pihentünk volna távol a világ zajától!
Cs. Dóra

              Csodálatos négy napot töltöttünk az Őrségben. Az idő tökéletes volt, hét ágra sütött a nap.
A házikó egy igazi gyöngyszem, néhány faluban a látogatók ugyanilyen házikókat nézegettek, mint régről megmaradt és berendezett műemléket. Mi ilyenkor büszkén megjegyeztük, hogy hasonlóban lakunk. :-)
Próbáltuk bejárni (bebiciklizni) a vidéket, amennyire lehetett. Voltunk sokfelé.
Első nap a környéken tekertünk. Pityerszeren, Szalafőn és Őriszentpéteren néztünk körbe.
A második nap Őriszentpéterről Ispánk felé az erdőn keresztül Kisrákos, Viszák, Őrimagyarósd, Szaknyér, Hegyhátszentjakab következett. A Vadása tó lélegzetelállítóan szép volt.... Visszafelé a Felsőjánosfa, Pankasz, Nagyrákos útvonalon értünk Szalafőre.
A harmadik napon délnek vettük az irányt. Bajánseny, Kercaszomor, Magyarszombatfa,Velemér, Szentgyörgyvölgy, Magyarföld, Kerkáskápolna és újra az erdőn keresztül a Nagyrákos útvonalon értünk vissza.
Nekem itt a szívem csücske, a gyönyörűség, Magyarföld volt.:-)
Az utolsó napon autóval visszamentünk Magyarszonbatfára, az előző napon kerékpárral kinézett csodálatos fazekas termékekért.
A házikóban nagyon jól éreztük magunkat, én nagyon örültem, hogy nem "sima" panziót választottunk. Így még jobban átadhattuk magunkat a hely varázsának. Esténként bográcsoztunk, sütögettünk és élveztük a csendet. Utolsó nap Bajánsenyén vacsoráztunk a Berek Halászkertben, ahol kipróbáltuk a vargányás hajdinalevest és a tejfölös dödöllét is.
Azóta is hiányzik az A CSEND, ami semmihez nem hasonlítható...és a repce mező színe...:-)
Nagyon köszönünk mindent, felejthetetlen élmény volt!
Üdvözlettel: P. AndreaNagyon örülök hogy ezzel a gyöngyszemmel - a zsúpfedeles házikóval- lehetővé tette ezt a szép, majdnem „érintetlen” magyarországot megtekinteni. A megismerés többszöri látogatást igényel, még fogok önnél jelentkezni. Sajnálom, hogy nem fiatalabban voltam ott először. Nagyon élveztem a kirándulásokat (menyéttel, őzzel, nyúllal és a csönddel) meg a zavartalan kikapcsolódást.
N. IstvánSzinte leírhatatlan ahogy éreztük magunkat...... Megszűnt a világ létezni körülöttünk. Visszamentünk az időben és reggelente a kis tornácról órákon át "csak néztünk ki a fejünkből". Hol egy ló, hol egy róka vagy fácán került a szemünk elé, a madarakról nem is beszélve. Hirtelen ötlettől a testvéremék is velünk voltak 3 napig. Nem nagyon akartak haza menni, de a muszáj az úr. Mónika nagyon kedves, barátságos volt. A házikó egy csoda!!! Az Őrségről szóló szakdolgozat pedig nagyon érdekes, szívesen olvasnék még belőle! Ja és a tejüzem termékei rendkívül finomak és végre igazi magyart fogyaszthattunk. A fogadóban a csapolt sör is finom, a hosszú Szala-menti tanösvény után. Aranka néni egy Gyöngy, remélem a jó Isten még sokáig vigyáz rá! Szóval egy hét a múltban elmerülve. Köszönjük. Főleg azt, hogy ezt az értéket a jövőnek sikerült megőrizni. Remélem lesz még alkalmunk visszatérni!
Szeretettel: AndreaNagyon jól éreztük magunkat, felidéztük a régi falusi hangulatot, még sosem főztünk sparhelten, de jól ment. Gulyáslevest, szalonnás tojásrántottát készítettünk rajta. Ajánlani tudom másoknak is!
T. MariannaKitűnően éreztük magunkat a hétvégén. Mind a környék, a kis falu, a dombok és a házikó biztosította hangulat tökéletes volt a pihenéshez. Nagyon köszönjük és tervezzük, hogy visszatérünk.
Sz. AndrásA környék és a házikó csodálatos volt! Nyugalom és csend ennél több nem is kell a pihenéshez. Gyalogtúráztunk, és bicikliztünk a környéken. Kocsival körbejártuk Szalafő, Ispánk, Hegyhátszentjakab részt.
Fné M.E.Nagyon jól éreztük magunkat! Csodálatos Szalafőn, ki sem mozdultunk a faluból, annyi látnivaló volt! Nagyon tetszettek a „szerek”. Mindegyiknek megvan a maga hangulata.
Csörgőszer tetszett a legjobban! Élveztük a régi ház hangulatát és reggel/este a csendet ami hihetetlen lélekfrissítő volt. Nem gondoltam volna, hogy ennyire gyönyörű az Őrségben!
L.ÁdámAz időjárástól eltekintve nagyon jól éreztük magunkat! Külön élveztük a szombati napot, az Őrállók napját, sok élménnyel gazdagodtunk! A házikó csodás hangulatú, tökéletes pihenőhely, ha az ember távol szeretne maradni a város zajától. Egészen más világ... Mónika is nagyon segítőkész, kedves teremtés, öröm volt vele is megismerkedni. Biztosan visszalátogatunk még. Köszönünk mindent!
Sz.EszterNagyon jól sikerült az őrségi kirándulásunk, a házikó azt adta, amit vártunk, az ott talált tájékoztatás pazar volt. Előre felkészültünk a térségből, de az Öntől kapott anyag tette teljessé a képet. A nyitott emberekkel történt beszélgetések még emlékezetesebbé teszik az ott töltött néhány napot.
Köszönjük a lehetőséget, ajánlani fogjuk másoknak is, akik hasonló élményekre vágynak.
B. Tibor
Nagyon jól éreztük magunkat a házikóban! Jó érzés, hogy a régi hagyományos építést és berendezést megtartották, ugyanakkor a mai kor kényelmét is kiszolgálják. Köszönjük a sok prospektust és ötletet, ami segített a környék látnivalóit, szépségeit felfedezni! A helybéliek nagyon vendégszeretőek és barátságosak. Külön köszönet Mónikának, aki szóban is felhívta a figyelmünket sok érdekességre, így tudtunk részt venni pl. a szomszédban tökmagolaj sajtolásban, ami nagy élmény volt számunkra. Sokat kirándultunk, de nem tudtunk mindent megnézni az idő rövidsége miatt, úgyhogy még biztosan visszatérünk! Nagyon köszönünk mindent! Szeretettel:
Papp családNagyon jól éreztük magunkat. A nagy melegben különösen jó volt a zsúpfedeles házban aludni.
A környék is nagyon szép, sokat mentünk minden felé.
B.V.Sikerült felfedeznünk a környék egy részét. Mindenképp vissza kell majd mennünk :)
Nagyon jól éreztük magunkat, számunkra ez az igazi kikapcsolódás. Voltunk túrázni, ettünk kecskesajtot, fürödtünk a Hársas-tóban, elmentünk Csótár Rezsőhöz, sokat üldögéltünk esténként a tűznél, vettünk tökmagolajat, jártunk Veleméren a fény-templomban, elsétáltunk Pityerszerre......a lányok egész nap a tókában békásztak. :)
Küldök néhány fotót :)
Csodás volt ez a szűk egy hét, amit a házikóban töltöttünk. Imádtam reggel kávét inni a tornácon, a cserép bögréből.

Köszönjük szépen a lehetőséget :)
Üdvözlettel:
S.Ildikó

Kedves Ágnes!
Nagyon jól éreztük magunkat Önöknél. Az a csend és nyugalom ami ott van megismételhetetlen és felejthetetlen. A környék gyönyörű, azt hiszem ezalatt a szűk három nap alatt sikerült sok szép helyet meglátogatnunk. A szállás is teljesen rendben volt, felülmúlta a várakozásainkat.
Az arra sétálók irigykedtek ránk, hogy a miénk a környék legszebb háza. Köszönjük szépen a szíveslátást, ha tehetjük még egy más alkalommal szeretnénk ide visszatérni, és mindenképpen ajánlani fogjuk az idelátogató barátainknak ismerőseinknek is.
Remélem sikerült rendet hagynunk magunk után.
Üdvözlettel: B.KárolyKedves Ágnes!
Nagyon jól éreztük magunkat, emlékezetes marad az ott töltött pár nap.
Sokat túráztunk gyalog (Hodos, Szalafő), és másfél nap kocsival is bejártuk az Örség egy részét (Farkasfa, Hársas tó, Szentgotthárd, Őriszentpéter, Pankasz, Velemér, Szentgyörgyvölgy, Gödörháza, Magyarszombatfa).
A szállás nagyon jó volt, sokat fényképeztünk. Küldök néhányat képet. Nagyon sok állatot, növényt láttunk a ház körül (szitakötőt, békát, este őzeket (egyik majdnem a tókáig eljött) , lepkét a zsúptetőn, gőtét a tóka mellett, lódarazsat, stb ).
Minden nap felkeltem napfelkelte előtt és kint ültem, hallgattam a természetet. Kopogott a harkály, kuruttyoltak a békák, stb. Egyik hajnalban szivárványt is láttam. A naplementék is csodálatosak voltak.
Köszönjük a lehetőséget, hogy ilyen házikóban, környezetben tölthettünk pár napot.
Üdvözlettel: B. László

Kedves Ági!
Köszönjük a lehetőséget. Minden tökéletes volt. A házikó csodálatos időutazás. Sikerült a szarvasbőgést is hallanunk. Nagy élmény volt. Még egyszer köszönjük.
Üdv: F. SzilviNapsütéses időben, kellemes napokat töltöttünk az őseink életét megidéző Zsúpfedeles Házikóban. Sokat sétáltunk, túráztunk e csodálatos vidéken. Megcsodáltuk hazánk egyik gyönyörűségét az Örséget, élveztük az itt élő emberek, nem utolsó sorban a szomszédok kedvességét.
Nagy élményt jelentett és éjszakába nyúlóan hallgattuk a szarvasbőgést.
Köszönjük a lehetőséget.
Sz.Mihály és TársaiNagyon szép volt, nagyon jó volt és felülmúlta minden várakozásunkat az Őrség.
Feleségem Jolika húsz éves vágya teljesült ezzel a kis kirándulással és látni kellett volna az önfeledt boldogságát és azt a szinte gyermeki lelkesedést ,ami áthatotta ottlétünk alatt az egész házat és engem is. Felemelő és nagyon megható érzés volt, ehhez járult hozzá a "Zsúpfedeles Házikó",minden egyes négyzetmétere és a környezet, a nyugalom ami fogadott bennünket. Sógorom András és Sógornőm Erika szintén el voltak ragadtatva és mondhatom nyugodtan az Ő nevükben is, hogy kellemesen kikapcsolódtunk, bejártuk a környéket, de az idő rövidsége miatt nem jutottunk el mindenhová. Egységesen, szinte egyszerre kimondva úgy döntöttünk, hogy tavasszal ismét eljövünk egy kicsivel hosszabb időre ha lehet és ha a perselyben összegyűlik ennek költsége.
Annyira megfogott bennünket a Zsúpfedeles Házikó varázslatos környezete és maga az ottani élet, hogy tervezünk odaköltözni macskástól, kutyástól mindenestől.
Még egyszer köszönjük és külön köszönjük a meleg szobákat és a gondoskodást, a szívmelegítőt és mindent.
Hálás tisztelettel : L. Zoltán, Lné Jolika, D.András és L. ErikaNagyon jól éreztük magunkat, csodás volt a ház és a környezet is. Csönd, rengeteg madár és állat. Nehezen indultunk haza, de remélem mielőbb felkeressük ismét a helyet.
Dr. B.TamásCsodálatosan éreztük magunkat - és ez alapvetően a háznak volt köszönhető, és annak a környezetnek, ami körülveszi! Páratlan élmény volt maga a ház, a megőrzött berendezései, felszerelése - visszarepültünk általa a múltba, a saját gyerekkorunkba. Csend és békés táj, macska ült a ház elején a lábtón, bejöttek az őzek a kertbe egészen, ami tele van gyógyfüvekkel. Jó volt sétálgatni a tanösvényeken, kirándulni a környéken, fürödni a tiszta vizű tavakban, és szalonnát sütni, grillezni esténként.
A tornácon üldögélve szívesen böngészgettük a régi őrségi táplálkozásról, szokásokról azt az 1943-as kötetet, azt külön köszönöm!
Úgyhogy remélem, visszamehetünk jövőre is, addig is minden jót kívánok!
Üdvözlettel: MargitNagyon jól sikerült az őrségi kirándulásunk, a házikó azt adta, amit vártunk, az ott talált tájékoztatás pazar volt. Előre felkészültünk a térségből, de az Öntől kapott anyag tette teljessé a képet. A nyitott emberekkel történt beszélgetések még emlékezetesebbé teszik az ott töltött néhány napot.
Köszönjük a lehetőséget, ajánlani fogjuk másoknak is, akik hasonló élményekre vágynak.
B.TiborNagyon visszahúz a szívem. Gyönyörű a ház, a végtelen udvar. Reggel ahogy kinyitottam a szemem, kitártam az ajtót, és elém tárult egy csoda. Az időjárás változékony volt, de tudtunk fürdeni a Vadása-tóban kétszer is, eljutottunk a Hármas határhoz, több tanösvényt végigjártunk, sütöttünk a kertben, kipróbáltunk sok éttermet, ettünk helyi tejterméket, megmutatta a szomszéd portán a fiatalember a hagyományos tökmagolaj sajtolást...nehéz lenne mindent felsorolni. Istvánnál is sikerült mézet vennünk, ő a kedvenc méhészünk, mindig feltankolunk nála. Harmadszor jártunk az Őrségben, és megunhatatlan számunkra.
Hazafelé megálltunk az őriszentpéteri termelői piacon (érdemes volt, isteni például a rózsás bodzaszörp), és a Jeli arborétumban. Aztán nem hagytuk ki a csákvári csúcs cukrászdát sem. Tehát fantasztikus volt. A házikó varázslatos, a gyerekeknek is tetszett.
Köszönjük szépen a lehetőséget, minden jót kívánunk!
Üdvözlettel: EmeseA ház és a környezete is tökéletes kikapcsolódást nyújtott mindannyiunk számára.
Köszönettel, EmőkeKedves Ágnes!
Nagyon jól éreztük magunkat! Imádtuk a házikót, már ajánlottam másoknak is azóta! Tökéletes hétvége volt - a nem túl jó idő ellenére is - nem is akartunk visszajönni onnan! ;) A házikót nagyon szépen felújították, gratulálok hozzá! Egyébként a közeljövőben mi is szeretnénk venni egy parasztházat Solymáron és felújítani, abban élni, így szakmai kirándulásnak is jó volt ez a környék és a zsúpfedeles házikó is! ;) Persze más az építési technológia, de azért mégis parasztház :) Voltunk Pityerszeren a skanzenben, megnéztük az őriszentpéteri Szent Péter templomot és elbicikliztünk Velemérre, a Szentháromság-templomhoz, illetve Magyarszombatfán a Fazekas Múzeumot is útba ejtettük. Úgy érzem, nem utoljára szálltunk meg Önöknél! Még az is jó volt, hogy csak ültünk a tornácon és néztük a tájat a csepergő esőben! Mónika is nagyon kedves és segítőkész volt! Köszönünk mindent Önöknek!
Üdvözlettel, ReginaKöszönünk mindent, nagyon jó volt!!! Annyi portán jártunk a fesztiválon mindkét helyen, hogy a környékre majd még vissza kell mennünk...., de a legjobb a nyitott porta volt!
B. KatalinNagyon nagyon jól éreztük magunkat! A korábbi lakók már mindent leírtak a házzal kapcsolatban és természetesen nekünk is ez a véleményünk. Az a csend, ami ott van, elképesztő. Volt, hogy egy teljes napot csak a kertben üldögéltünk. Nagyon sokat sétáltunk a környéken, úgy, hogy egy teremtett lélekkel nem találkoztunk. A házban minden megvolt ahhoz, hogy igazán jól érezzük magunkat. Reméljük, hogy még visszatérünk ide. A faluban és a környéken is nagyon kedvesek az emberek, mindenki segítőkész volt, és rengeteg a látnivaló is. Remek időnk is volt végig. Éjjel a szarvasbőgés, és a különböző állatok tették fantasztikussá az ottlétünket. A szombati kedves szüreti felvonulás, a helyiek összetartása és jókedve irigylésre méltó. Hoztunk haza a Batha portáról sok finom olajat, pálinkát, és a helyi tejüzemből finom túrót és tejfölt, valamint áfonyás/sütőtökös joghurtot is. Az Őrszem fogadó konyhája pedig első osztályú. Jártunk sok-sok helyen, de még egy hét is kevés a környék látnivalóinak megtekintésére. Ami tökéletes volt, az az ágy. Meghatározó egy pihenésnél -voltak is már rossz élményeink ezzel kapcsolatosan-, de ezen igazán jókat aludtunk. Mónika nagyon kedves, és segítőkész volt, nem szenvedtünk hiányt semmiben! Neki külön köszönünk mindent. Már ajánlottam a kollégáimnak is az Ön házikóját és a környéket is. Mindent nagyon köszönünk! IldikóNagyon jól éreztük magunkat, köszönjük szépen. A házba érve olyan érzésünk van mintha egy elvarázsolt erdei házikóba lépnénk, az udvaron erdei manókkal találkoznánk :) Este hallottunk szarvasbőgést és nagyon közel jöttek a vadak, a sünikék szaladgáltak. Kirándultunk Pityerszeren, megnéztük a hármashatárkövet. Találtunk egy új hobbit : a gombaszedést!!! Szedtünk őzlábgombát, rókagombát. Szombaton lementünk a termelői piacra, vettünk finom sajtot, zöldségeket amit a kertben jóízűen elfogyasztottunk. A Batha portán vettünk isteni finom olajokat, lekvárokat. Sokat, sokat kirándultunk. Köszönjük az élményt!!!! Ivett

Köszönjük a lehetőséget, hogy ilyen öreg, kedves házikóban szállhattunk meg! Nagyon jól éreztük magunkat, gyerekek is élvezték a hatalmas kertet, sokat meséltünk nekik a parasztok életéről, szokásaikról. A kertben este sünök sétáltak, a kert végében őzike legelészett. Kerékpárt béreltünk, azzal bejártuk Szalafőt. Őriszentpéterben lovaskocsiztunk. Autóval messzebbre is eljutottunk, megnéztük a szőcei lápot, Csótár Rezső bácsinál agyagedényt készítettünk, fürödtünk a Hársas tóban, láttunk Árpádkori templomokat, Márokföldön kalandpályán mászkáltunk. Igazán tartalmas hetünk volt, jó volt a nagyváros zajából kizökkenni. További szép nyarat, Mónikát is üdvözöljük! NóraKöszönjük szépen a lehetőséget, hogy megszállhattunk a házikóban. Nagyon hangulatos, jól éreztük magunkat. Barangoltunk a környéken. Megnéztük a környező településeken a tavakat, bár az idő nem volt kegyes hozzánk, és fürödni nem tudtunk egyikben sem, a táj csodálatos. Felmentünk Pityerszerre, ettünk a Bajánsenyei Halászkertben, túráztunk a Hármashatárkőhöz. Próbáltunk minél több mindent megnézni, de túl kevés volt az idő amit ott töltöttünk. Kezdetnek meg kell elégednünk ennyivel. :-) Mégegyszer köszönök szépen mindent! Üdvözlettel: B. ZsuzsaVoltunk a környékbeli tavaknál fürdőzni, bejelentkeztünk a fazekasnőhöz korongozásra (ami kellemes élmény volt a gyerekeknek is), a szomszéd tökmagolaj készítővel is találkoztunk és beszélgettünk. Személyében egy nagyon jó embert ismertünk meg. Vittünk kerékpárokat, egy napot kerékpároztunk a környéken Összességében azt gondolom, hogy igyekeztünk kellemesen eltölteni az ottani időt és kihasználni a lehetőségeket. Bné B.ÁgnesReggeltől estig kalandoztunk az Őrségben és Szlovéniában, a skanzent, lovaskocsikázást sem mulasztottuk el, még néhány nap biztosan kellett volna a kimaradt programokhoz. B. Ákos és GabriellaNagyon jól éreztük magunkat, már-már otthon. A házikótól le voltunk nyűgözve, nagyon szép minden és kellően komfortos is. Külön pluszpont a cserépkályháért. A környék látnivalóira azt hiszem tízszer ennyi időt is el tudnánk tölteni, de hát nem lehet mindent egyszerre, szóval már tervezzük a visszatérést jövő évben. Köszönünk mindent és sok vendéget kívánunk. PéterKöszönjük, hogy itt lakhattunk ebben a kedves, öreg házikóban! Sok szép élményben volt részünk. Az Őrség gyönyörű és kimeríthetetlen, még biztosan visszatérünk erre a vidékre. Sebők családNagyon szép 3 napot töltöttünk az Őrségben. Aktív pihenéssel telt a Húsvét. A Házikót nagyon szerettük, mindannyiunknak tetszett a romantikája. Tervezzük még a későbbiekben a visszatérést. Minden jót kívánunk! Üdvözlettel: Imre és GabiHét éve jártam először az Őrségben, azóta rendszeresen visszatérek a Zsúpfedeles Házikóba. A házikó a háttérképem a számítógépen, és születésnapomra kinagyított fotóját kaptam a barátaimtól bekeretezve. Számomra a ház és az Őrség a béke szigete, egy élhető létforma, a stresszes, rohanó hétköznapok között. Szeretem azokat az embereket akiket ott megismertem, szeretek kimenni gombázni az erdőbe vagy csak bemenni a malomba. Több maradandó színházi és koncert élmény is idefűzz. Itthon a falamat vagy őrségi, vagy itt megismert művészek képei, alkotásai díszítik. Innen viszem a barátaim karácsonyi ajándékait, a cserépedényeket, a tökmagolajat. A barátaim, akikkel többször töltöttünk augusztusban egy hetet a házikóban, azt mondják, ha hirtelen fel kell idézni egy helyet, ahol a legboldogabbak voltak, azt a pillanatot idézik, mikor a házikó előtt éjjel, pokrócba csavarva számoltuk a hulló csillagokat. DóraNagyon jól éreztük magunkat, köszönjük, Emma lányunk azóta is csak a 'mesebeli házikós nyaralásról' beszél egyfolytában :-) G. GergelyFelejthetetlen egy hetet töltöttünk Önöknél. Hálásan köszönjük!!! Csodás élményekkel gazdagodtunk, bejárva a környező vidéket is. A házikó kényelmes, tiszta, a nyugalom és a csend a pesti hangzavar után nagyon jól esett!!! Külön köszönjük a Mónika kedvességét! Reményeim szerint még visszatérünk Önökhöz! AdriennNagyon jól éreztük magunkat! A házikó az unokáim szóhasználata szerint "nagyon kúl", imádtuk! A kert végében láttunk őzikét, a vihar elől a tornácra bemenekült egy süni - csupa csoda a gyerekeknek! Sok szépet láttunk a vidéken, pl. Árpád korabeli templomokat, a szoknyás haranglábat, a Hársas és a Vadása tavat, stb. Rezső bácsi segítségével az unokáim korongoztak, az nagy élmény volt nekik. Volt biciklitúra és élményfürdő látogatás is - vagyis kihasználtuk a rendelkezésre álló néhány napot. Mindenki nagyon kedves és közvetlen a vendégekkel, ez külön jól esett. Mindent köszönünk! Üdvözlettel, V.Éva és családjaA házikó pont olyan volt , mint amilyet elképzeltem. Hangulatos, csendes nyugodt pihenésre vágytunk , és ez a hely tökéletes választás volt. A városi nyüzsgéshez szokott gyerekeknek is nagyon tetszett. Örülök hogy rátaláltam erre a szállásra a neten. Mindenkinek csak ajánlani tudom. H.EmeseSlovéniában voltuk az Orchidea parkban,Öriszentpéteren a termelői piacon,Magyarfán a fazekasoknál,Pityeszeren,és Zalaegerszegen a Skanzent néztük meg.Természetesen a tökmagolaj készítése,kóstolása, vásárlása sem maradhatott ki. Jővőre is remélem találkozunk.Üdv: Sz.Gábor.Nagyon jól éreztük magunkat. Köszönjük szépen a lehetőséget, hogy ilyen szép, takaros, csöndes környezetben pihenhettünk. Gyalogtúráztunk a körtúrán Pityerszer felé. Láttuk a skanzent, a bölényeket. Voltunk Magyarszombatfán. Fürödtünk a Hársas-tóban és a szentgotthárdi élményfürdőben. Elkirándultunk Keszthelyre és még Lenti felé is elkanyarodtunk. Jövőre ismét szeretnénk menni. Köszönettel: L.KingaKedves Ágnes! Nagyon tetszett a házikó, és nagyon jól éreztük magunkat, pontosan oly volt, mint amilyennek elképzeltük! A ház egy kis gyöngyem, a hangulata magávalragadó és autentikus. Nagyon tetszett, hogy még a legújabb eszközök is olyan harmóniában voltak a házzal, hogy egy percre sem zökkentünk vissza a nagyvárosi létbe, de mégsem szenvedtünk semmiben hiányt! Az Őrséget bár ismerjük, sosem tudjuk megunni... Nagyon köszönjük mégegyszer! D.LeventeKedves Ágnes ! Köszönjük szépen a lehetőséget ! Remekül éreztük magunkat ! Az időjárás nem befolyásolta a tekergéseinket, élményeinket. Imádtuk a házikót ! Nekem az Őrség eddig is mélyen a szívemben volt, most már Hajninak is. Nagyon szerettük a házikó hangulatát! Még egyszer köszönjük, ha tehetjük visszatérünk. István, Hajni és AjsaAz Őrség csodálatos (először voltunk), a Zsúpfedeles Házikó, a kilátás,a hely maga varázslatos. Nagyon jól éreztük magunkat. Köszönjük szépen. V. MihályA Zsúpfedeles Házikó időutazás a gyermekkoromba... Csend és nyugalom, jó levegő..... Pihenésre kiváló! Kedves emberek, kiváló minőségű termékek a termelői piacokon az Őrség ízeiből, szép kerámiák... És nem utolsó sorban a szállásadó nagyon figyelmes és kedves volt! Köszönjük! Mindenkinek csak ajánlani tudom! T. LauraNagyon jól éreztük magunkat, szerintem a házikó tökéletes a kerttel, a gyönyörű horizonttal együtt. A helyszín, az Őrség meg önmagáért beszél. Egy kellemes, felejthetetlen élmény volt az egész. Köszönjük, szerintem majd még visszatérünk. Hunor és EmeseTeljesen olyan érzés volt, mintha a vidéki nagymamához érkeztünk volna meg. :) A ház nagyon szépen rendben van tartva, minden van, ami egy néhány napos pihenés eltöltéséhez szükséges. Külön köszönet a begyújtásért, nagyon jól esett a hirtelen lehűlés miatt.
Dr. K.Orsolya